30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / Een blik op innovatie vanuit de juiste aantallen

Hij is jong, ambitieus, gaat het liefst op sneakers naar z’n werk en beschikt over een charmante Vlaamse tongval. We hebben het over Dries Faems, tot voor kort hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Faculteit Economie van de Rijksuniversiteit Groningen. Inmiddels is Dries hoogleraar Ondernemerschap, Innovatie en Technologische Transformatie aan de WHU – Otto Beisheim School of Management in Duitsland. Tijdens het Main event van Trendship 2018 heeft hij de eer om de show te openen.

 

Wat doet ‘ie niet? Of: hoe bokst ‘ie het voor elkaar? Het zijn zomaar twee vragen die oppoppen als je Dries Faems z’n indrukwekkende CV bekijkt. Naast hoogleraar is Faems, pas 40 jaar, onder meer gastprofessor aan de Business School in Rome en studeerde hij eerder Cum Laude af aan de Koninklijke Universiteit Leuven. Hiervoor ontving hij meerdere beurzen.

Innovatieprocessen binnen en tussen bedrijven

Voor zijn promotie schreef Faems een proefschrift over het managen van innovatiegerichte samenwerkingsprocessen. Hierbij richtte hij zich op het organiseren van innovatieprocessen binnen en tussen bedrijven. Dries is er hoe dan ook de persoon niet naar om de praktijk te schuwen. Martin Bril, CEO bij Hapece, verwoordde het via LinkedIn eerder treffend: “Dries and his team did an excellent job in “bridging” academic research and insights with our operational driven mindset”.

Noord-Nederlandse Innovatie Monitor

Naast hoogleraar en gastdocent is Dries Faems als coördinator één van de drijvende krachten achter de Noord-Nederlandse Innovatie Monitor. Samen met SNN benadert Dries jaarlijks zo’n vijfduizend Noord-Nederlandse mkb’ers met een vragenlijst. Hiermee wordt een beeld verkregen van hun innovatie-activiteiten. Door deze aanpak weten Dries en zijn team bijvoorbeeld dat er flink wat potentiele innovatiediamanten in Noord-Nederland zijn. Wat ze met de Noord-Nederlandse Innovatie Monitor vooral willen bereiken is het op gang brengen van een goed onderbouwde discussie over het innovatiebeleid in de regio. Niet op basis van gevoel, maar op basis van de juiste aantallen.

Trendship 2018

Op 18 oktober krijgen bezoekers een sneak peek van Dries z’n verrassende innovatieoog tijdens de opening van Trendship 2018. On stage wordt hij onder meer vergezeld door twee grote meneren uit Zweden: Skype’s co-creator Jonas Kjellberg en trendspotter Magnus Lindkvist.