30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / Eric Corton host Trendship 2018

Theater- en radiomaker, schrijver van columns en boeken, muzikant, dj en ambassadeur. De titel ‘artistieke duizendpoot’ is Eric Corton op zijn lijf geschreven. Sterker nog: hij werd er zelfs voor geprezen met de Pop Media Prijs. Op donderdag 18 oktober beklimt hij als host de Mainstage van Trendship 2018. 26 kilo lichter, Eric zegde zijn leven met drank en af en toe een snuif cocaïne gedag en zocht een gezonde verslaving op: wielrennen.

 

Eric begon zijn carrière bij de Toneelschool in Maastricht en ging aan de bak als acteur. Via 3FM ging het vervolgens hard als veelgevraagd radio- en tv-presentator. Hij maakt al 14 jaar (muziek)programma’s, doet jaarlijks de live-uitzendingen van Pinkpop en Lowlands en werd bij een nog groter publiek door zijn rol als John, de vriend van hoofdpersoon Carmen, in de veelgeprezen misdaadserie Penoza. Voor 3FM maakte Eric elf jaar diverse rapportages in verre landen. Naar aanleiding van zijn reizen als ambassadeur schreef hij het boek ‘Wilde Wereld’. Hij werd bovendien in 2016 door Rode Kruis geëerd met de hoogste onderscheiding ‘het Kruis der Verdienste’ vanwege zijn jarenlange inzet.

MA

Vanaf januari dit jaar toert Eric door het land met zijn solovoorstelling ‘MA’, naar de gelijknamige bestseller van Hugo Borst. Hiermee is hij na tien jaar afwezigheid terug waar het ooit begon: op het toneel. Tijdens zijn voorstelling vertolkt Eric zijn dilemma’s, angsten en moederliefde. Het AD beloonde de voorstelling met de woorden ‘Ma is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling’.

Zijn tweede leven

Je kunt Eric wakker maken voor een goede koers. In z’n vrije tijd zit hij regelmatig zelf op de fiets of zet hij de Belgische TV aan. Immers: “als er maar drie mensen langs de kant staan, er staat ergens een pilon en er rijdt een iemand op een motor rond, is het koers en zendt Sporza het uit”. Hij trapte heel wat kilometers weg én verloor daarmee kilo’s gewicht.

Eric veranderde van een bierdrinkende, rokende én rockende vent in een man die – naast theater maken – niets liever doet dan fietsen. Als dagvoorzitter is zijn nieuwsgierigheid voor alles wat hem intrigeert, wat muziek maakt en onderneemt gebleven. Tijdens Trendship 2018 deelt Eric de stage met onder meer Zweedse grootheden Jonas Kjellberg en Magnus Lindkvist en ‘leading voice’ van Generatie Z Claire Madden.