30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2017 / Ben Casnoscha: “Ga een bondje aan met je werknemer.”

Je denkt een toptalent aan te hebben genomen dat jouw bedrijf naar grote hoogten zal stuwen. Maar als hij op maandag binnenstapt zie je het: het is een gewoon mens. Dat is even schrikken. Maar het is wel waar je mee te maken hebt als ondernemer: mensen. Die eigenlijk net als jij hun eigen ideeën, wensen, talenten en verwachtingen hebben.

 

Ben Casnocha is entrepreneur in Silicon Valley en beststelling auteur van het boek ‘The alliance: managing talent in the networked age’. Hij sprak in zijn keynote op Trendship over het anders omgaan met arbeidsrelaties en het creëren van een meer gelijkwaardige relatie tussen werkgevers en werknemers. Levenslange baangarantie bestaat niet meer en ‘één grote familie’ is je bedrijf ook niet. Maar het helemaal niet bieden van zekerheden leidt tot onzekerheid bij je werknemer, die daardoor minder creatief en innovatief zal zijn als jij (en hij) hadden verwacht. De oplossing van Casnocha: ‘We’ll invest in you, if you invest in us’.

Afspraken maken, eerlijk naar elkaar uitspreken wat je verwachtingen en toekomstidealen zijn. Creatieve en innovatieve mensen behoud je alleen voor je bedrijf als je ze belooft net zo voort te stuwen in de vaart der volkeren als jij verwacht dat zij voor jouw bedrijf zullen doen. ,,Profiteer van elkaars ideeën en talenten, maar verwacht niet dat je over dertig jaar nog tegenover elkaar zult zitten. Het kan wel, het hoeft niet zo te zijn dat je werknemer na twee jaar alweer vertrekt. Wie weet heb je elke twee of drie jaar een interessant project voor hem. Maar verwacht het niet. Zodat hij weet dat hij dat ook niet van jou kan en hoeft te verwachten.”

Samen creatief en innovatief

Je smeedt als het ware een bondgenootschap, een alliance, waarbij je aan elkaar belooft creatief en innovatief te zijn, zolang je met elkaar samenwerkt.

Wat de eerste stap zou moeten zijn op weg naar zo’n alliance? Ga het gesprek aan. ,,Heb je nog geen gesprek gevoerd over de carrièrewensen van je werknemer? Ga samen zitten. Maak duidelijk dat je bereid bent te investeren in je werknemer. Voer een eerlijk gesprek, wees empathisch, probeer je in te leven in hoe je werknemer denkt en voelt. Dat is niet makkelijk. Een paar decennia geleden zei je als manager tegen nieuwe werknemers: Welkom in de familie! Ga daar zitten, werk hard en houd je stil. Zo werkt het niet meer.”

Recruit, manage, retain

Volgens Casnocha is elke organisatie geschikt voor alliances. ,,In elke organisatie werken mensen die net iets meer getalenteerd en ambitieus zijn dan de rest. Je herkent ze snel genoeg, ga eerst met hen in gesprek. En realiseer je dat je daar zit voor beide partijen: jij weet dat jouw bedrijf kan profiteren van de kennis en kunde van deze werknemer, maar sta open voor wat de werknemer zelf wil doen en bereiken met zijn talenten.”

Millennials kijken anders aan tegen arbeidscontracten dan oudere werknemers. ,,Millennials zijn helemaal niet geïnteresseerd in heel lang op dezelfde plek werken. Dat willen ze helemaal niet. Zij zijn niet opgegroeid met de zekerheden die wij kennen. Ze zijn veel meer gericht op ‘what’s in it for me’?” Volgens Casnocha hangt veel af van jouw vermogen als ondernemer om talent aan te trekken, te managen en vast te houden zolang beide partijen hetzelfde willen. ,,Recruit, manage, retain.”

Een fout van zeven miljard

Hoe je als manager de mist in kunt gaan toont het verhaal dat Casnocha vertelt over John Lasseter, een creatief genie die animatiefilms tekende bij Walt Disney. Met de hand, zoals dat toen nog ging. Maar in het begin van de jaren tachtig leerde Lasseter dat er ook zoiets bestond als computer graphics: tekenen op de computer. Lasseter was helemaal enthousiast: nieuwe technologie, hier zouden ze zoveel meer mee kunnen bereiken! De reactie van zijn manager: Lasseter, ik word niet goed van je gezeur en je projecten. Je bent ontslagen.

Lasseter vertrok en vormde later een team met onder andere Steve Jobs. Samen richtten ze Pixar Animations Studios op: een animatiestudie die zich specialiseerde in het maken van tekenfilms met behulp van computeranimatie. Ze maakten onder andere Toy Story, de meest succesvolle tekenfilm ooit. In 2006 kocht The Walt Disney Company het bedrijf, voor zeven miljard dollar. ,,De eerste les die je hieruit kunt trekken is dat het geen ramp is als je wordt ontslagen”, aldus Ben Casnocha. ,,Maar de tweede les is natuurlijk het belang van goed leiderschap, goed management. De manager van Lasseter maakte een fout van zeven miljard dollar. Die fout had hij kunnen voorkomen door naar zijn enthousiaste werknemer te luisteren, door het talent en de creativiteit van zijn werknemer volledig tot bloei te laten komen.”

Op basis van vertrouwen

Eerlijk zijn naar elkaar, luisteren naar elkaar, vertrouwen hebben in elkaar. Het klinkt een beetje als familie. Maar zover hoef je niet te gaan volgens Casnocha. ,,Spreek Tours of Duty met elkaar af: projecten of taken met een doel en een tijdsframe. Ga een werkrelatie met elkaar aan op basis van vertrouwen en gelijkwaardigheid. Zorg ervoor dat je profiteert van elkaars kwaliteiten. En accepteer dat je elkaar weer zult loslaten, op den duur. Of elkaar weer vindt op een ander pad, in een ander project.”

Terugkijken

Kijk hier de volledige keynote van Ben Casnocha tijdens Trendship terug of check in een minuutje de highlights.

Play video

Play video