30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / Line-up release: Michiel Muller en Martijn Koning op Trendship DAY 1

Met Picnic zorgt Michiel Muller hoogstpersoonlijk voor flinke opschudding in de supermarktwereld. In 2018 is de online supermarkt uitgeroepen tot Neerlands snelste groeier. Tijdens dag 1 van Trendship wordt hij op de mainstage o.a. geflankeerd door stand-up comedian Martijn Koning. Martijn staat aan de vooravond van zijn eerste Oudejaarsconference. Op woensdag 16 oktober gunt ‘ie bezoekers een sneak peek.

 

Michiel Muller

Schoppen tegen de gevestigde orde

Van Michiel Muller, serial entrepreneur en afgestudeerd econoom, wordt wel eens gezegd dat ‘ie graag tegen de gevestigde orde mag aanschoppen. Zo lanceerde hij in het verleden samen met medeoprichter Mark Schröder onder meer Tango, dat kortweg stond voor onbemande tankstations met goedkope benzine. Toen dat bedrijf werd overgenomen lanceerden de heren Route Mobiel, waarmee het ze lukte om het monopolie van de ANWB Wegenwacht te doorbreken.

Picnic

In 2015 werd Michiel Muller benaderd voor Picnic. Natuurlijk had hij in het begin zo zijn twijfels, maar één gedachte bleef bij hem hangen: het is vreemd dat in sommige sectoren het online aandeel sky-high ging, terwijl het online aandeel van dagelijkse boodschappen rond de 1 á 1,5% steekt. Het idee van Picnic is simpel. Met vaste bezorgtijden en gratis bezorging hebben Michiel en zijn team de bestaande patronen omgegooid. In nog geen drie jaar tijd leverde dit Picnic meer dan 150.000 klanten in ruim vijftig plaatsen op.

martijn koning

Martijn Koning

Een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten

Zoals zoveel leuke dingen in het leven, begon Martijn Koning zijn carrière vrij onschuldig en uit verveling. 15 jaar geleden is Martijn tijdens zijn studie Rechten afgeleid door de ‘open bak’ in het comedycafé. Hij schrijft zich in en begint kort daarna aan zijn eerste show. Martijn zijn specialiteit? Stand-up comedy. Of zoals het hij het zelf omschrijft: “Ik heb een niet te stoppen drang om mijn hart te luchten”.

Dit zegt de kenner

Critici en pers houden al vanaf de start van zijn carrière van Martijn Koning. In 2006 pakt hij meteen de persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en zijn meest recente show, Koning van de dieren, is door meerdere kranten beloond met vier sterren. Dagblad van het Noorden tekent op: “Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral”. NRC stelt dat Martijn binnen het genre van de stand-up aan de top staat.

Dag 1 van Trendship is invite only. Heb je een exclusieve vouchercode voor dag 1 ontvangen? Verzilver deze dan hier en ontvang een e-ticket in je mailbox.