30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / Primeur op Trendship: Mini Electric

60 jaar nadat Mini de weg veroverde komt het Britse bedrijf terug met een volledig elektrisch model. De Mini Electric combineert duurzame mobiliteit met rijplezier, expressieve design en premium kwaliteit. Onder de motorkap geen vertrouwde benzine- of dieselmotor, maar een lichte elektromotor met geïntegreerde vermogenselektra. Met deze auto richt de BMW-Group, waar Mini onderdeel van is, zich op een nieuwe markt. Nóg leuker, de Mini wordt geprimeurd tijdens Trendship 2019!

Een unieke rijbeleving 

Binnen 7,3 seconden trekt de Mini Electric van 0 naar 100, met een topsnelheid van 150 km/uur. Doordat de Mini Electric direct op volle motorkracht van 135 KW (184pk) draait, is er een nieuw antislopsysteem ontwikkeld. Door de zogenaamde one-pedal feeling remt de auto merkbaar af, zodra de bestuurder de voet van het gaspedaal haalt. Bij lage snelheden kan goed worden afgeremd zonder het remsysteem te gebruiken en is het voertuig met één pedaal te besturen. Een stukje innovatie waar de BMW-Group het verschil mee kan maken.

 

"Elektrisch rijden was nog nooit zo leuk!"

Oog voor detail

Dat Mini een Brits merk is laten ze maar al te graag zien. Zo zit de Britse vlag subtiel verwerkt in de achterlampen van de Mini. Door de herkenbare driedeling van carrosserie, korte overhangen en wijd geplaatste wielen met de karakteristieke ruiten rondom, vormt de eerste volledig elektrische Mini een uniek en onderscheidend aanbod in haar segment.

Trendship 2019

Trendship 2019 is hét podium voor Mini-fans, want hier wordt de Electric voor het eerst écht aan de markt getoond. Ver voordat de Mini Electric in de showroom te zien en te koop is (maart 2020), ontdek je ‘m nu al op de Playground van Trendship.

Play video