30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2017 / Meet Pepper: eerste mensachtige robot

Pepper is een bijzondere robot die helemaal ontworpen is voor sociale interactie. Ze herkent gezichten en emoties, gaat een gesprek met je aan, gooit er af en toe een grap in en beweegt volledig zelfstandig. Op donderdag 19 oktober wandelt Pepper rond over de Playground van Trendship 2017.

 

Sociale robot

Pepper is een sociale servicerobot en is het kleine zusje van de wereldberoemde NAO. De NAO werd sinds de lancering in 2005 een vriend van de familie en assisteert nog steeds met de dagelijkse taken in huis. Pepper is vooral gericht op het gezelschap. Ze doet niet de afwas, maar zorgt er wel voor dat je niets vergeet. Ze zoekt dingen online voor je op, houdt je agenda bij en zal je opvrolijken als je daar behoefte aan hebt. Pepper communiceert via spraak en het scherm op haar buik. Hoe meer aandacht ze krijgt, hoe beter ze je leert kennen. Ze leest emoties door gezichtsuitdrukkingen te analyseren en stempatronen te herkennen. Communiceren doet Pepper inmiddels in meerdere talen, waaronder in het Nederlands.

Pepper op Trendship ’17

Pepper is op het moment vooral populair in de bouw, gezondheidszorg, horeca of entertainmentindustrie. Op donderdag 19 oktober wandelt Pepper rond in MartiniPlaza in Groningen tijdens Trendship 2017. Knoop jij een gesprek met haar aan?