30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / Gamechangers Innovation Award: de NIA op groter podium

Boer Bart in 2016, Friesland Boeit in 2017, Elfskot in 2018: who’s next? De Noordelijke Innovatie Award is dit jaar omgeturnd naar de Gamechangers Innovation Award (GIA) en heeft een groter podium gevonden. In de letterlijke zin: de ontknoping van de GIA vindt plaats op de mainstage tijdens dag 1 van Trendship voor 600 paar CEO-ogen. De organisatie is dit jaar in handen van het SNN en NDC mediagroep.

 

 

Nieuwe stijl

Tot dit jaar was de Noordelijke Innovatie Award onderdeel van de uitreiking van de Jonge Ondernemersprijs en beloonde het jonge creatieven die een innovatief product ontwikkelden. Nu wordt de focus breder getrokken. Jong en oud, werkend in de agrisector of in de media, startup of bedrijf nummertje 5: de Gamechanger Innovation Award moedigt een innovatie aan die het verschil maakt voor onze werk- en/of leefomgeving. Een schouderklopje, maar dan next-level: zo mag je de Innovatie Award omschrijven.

Partners van de prijs stellen hun netwerk inclusief bijbehorende dienstverlening beschikbaar om de innovatieambities van de winnaar verder uit te kunnen rollen. De winnaar gaat bovendien de provinciegrenzen over met een dikke campagne die heel wat ondernemersogen gaan zien, tevens een cadeautje voor de winnaar.

Van 3 genomineerden naar 1 winnaar

Bij de Gamechangers Innovation Award is een zeskoppige jury betrokken. En dat zijn niet de minste namen uit de Noord-Nederlandse ondernemersscene. De jury bestaat uit Anna van Nunen, voormalig directeur en mede-oprichter van Innofest, Anneloes Oldenburger van Virol Ewaste, Bouwe de Boer van de Gemeente Leeuwarden, Carola Bos van IBM, Thijs Broekhuizen van de Rijksuniversiteit Groningen en Wilbert van de Kamp van Omapost en tevens innovatiescout bij Innofest.

De jury brengt de selectie terug tot drie genomineerden, die binnenkort via de kanalen van Trendship bekend worden gemaakt. Zij mogen zich gaan opmaken voor de grote finaleavond. Op woensdag 16 oktober tijdens Trendship 2019 weten we wie zich tot trotse opvolger van Elfskot mag laten kronen.

Partners Gamechangers Innovation Award

Economic Board Noord-Nederland
Gemeente Assen
Gemeente Emmen
Gemeente Groningen
Gemeente Leeuwarden
Hanzehogeschool
NDC mediagroep
NOM
Provincie Drenthe
Provincie Fryslân
Provincie Groningen
RUG/Northern Knowledge
SNN