30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / Clash tussen onderwijs: Gamechangers Student Award

De eerste officiële Trendshipweek start met de kickstart van een 48 uur durende non-stop hackathon. Ook wel: de ultieme clash tussen onderwijsinstellingen in Noord-Nederland. Tot dit jaar bekend onder de naam Battle of the Schools, gaat de strijd nu door het leven als de Gamechangers Student Award met op donderdag 17 oktober de grote finale tijdens de slotdag van Trendship. Centraal thema dit jaar: de 17 Sustainable Development Goals die in 2030 een eind moeten maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering.

The road to…

Op maandag 14 oktober starten acht onderwijsteams met een ICT en/of multimedia-achtergrond met de battle. Ieder team krijgt een eigen case van een bedrijf of overheidsinstelling en levert 48 intensieve uren later een prototype op. De drie beste teams worden door de jury beloond met een plek op de mainstage tijdens Trendship. Hier gaan zij de ultieme uitdaging aan: ieder team levert een pitch op van 60 seconden voor 2.500 paar ogen, oftewel: een volgepakt MartiniPlaza.

Wat is er te winnen?

De Gamechangers Student Award bestaat uit twee prijzen. Ten eerste is er een Technische prijs te winnen. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Sogeti, zoomt in op de technische kant van het prototype en wordt enkel en alleen bepaald door de kritische jury van de Student Award. De winnaar van de Hoofdprijs komt anders tot stand: 50% hangt af van diezelfde jury en de andere 50% wordt bepaald door het publiek. Dus wie het publiek het meest weet in te pakken met zijn of haar pitch, én de jury een dag eerder al weet te overtuigen, is dé Gamechanger van 2019.

Battle

De uitreiking van de prijs was tot dit jaar onderdeel van het festival Let’s Gro, maar sluit nu aan bij Trendship. Dit heeft mede te maken met de overeenkomstige doelstelling: zowel de Gamechangers Student Award als Trendship hebben als doel om het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid op unieke wijze samen te brengen.

Partners

Atos
Bedrijvenvereniging ZO
Burobries
Groningen Forum
MartiniPlaza
Provincie Groningen
Rabobank
Spindle