30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / Dit zijn ze: de headliners van Trendship 2018

Wat hebben Jonas Kjellberg, Claire Madden, Eric Corton en Magnus Lindkvist met elkaar gemeen? Ze zijn niet alleen de creators en gamechangers in hun vak, ze delen vooral de mainstage van Trendship 2018. Lees hier de korte bio’s van dit illustere kwartet.

 

Thema Trendship 2018: Changing the game

Jonas Kjellberg

Jonas Kjellberg is een serial entrepreneur, auteur en begenadigd tech startup investor uit Zweden. Hij was medeverantwoordelijk voor Skype, Zalando en HelloFresh. Tijdens Trendship vertelt Kjellberg vertelt hoe hij innovatieve brands succesvol maakt en hoe je een winnende salescultuur binnen je organisatie creëert.

Claire Madden

Ze wordt wereldwijd gezien als de ‘leading voice’ van Generatie Z: Claire Madden. Deze Australische dame is social researcher, founder en CEO van Hello Clarity, keynote speaker én auteur van het in 2017 verschenen boek ‘Hello Gen Z’. Tijdens Trendship 2018 laat ze het geluid horen van de geboren en getogen digitalen. Generatie Z representeert niet alleen de toekomst, ze creëren het.

Eric Corton

Theater- en radiomaker, schrijver van columns en boeken, muzikant, dj en ambassadeur. De titel ‘artistieke duizendpoot’ is Eric Corton op zijn lijf geschreven. Sterker nog: hij werd er zelfs voor geprezen met de Pop Media Prijs. Op donderdag 18 oktober beklimt hij als host de Mainstage van Trendship. Eric veranderde van een bierdrinkende, rokende en rockende vent in een man die – naast theater maken – niets liever doet dan fietsen. Als dagvoorzitter is zijn nieuwsgierigheid voor alles wat hem intrigeert, wat muziek maakt en onderneemt gebleven.

 

Magnus Lindkvist

Hij wordt omschreven als het beste exportproduct uit Zweden sinds ABBA en de Zweedse gehaktballetjes: trendspotter, futuroloog en auteur Magnus Lindkvist. Hij schreef vier boeken, waarvan ‘Everything We Know is Wrong’ de top van de lijsten bereikte, en maakte de laatste jaren naam als één van ’s werelds populairste sprekers. Hij trakteert je tijdens het Main event van Trendship op show, op politiek incorrecte humor, maar vooral op een compleet nieuwe toekomstvisie.

De innovatieshow wordt op 18 oktober geopend door Dries Faems, hoogleraar Ondernemerschap. Innovatie en Technologische Transformatie. In Noord-Nederland is Dries vooral bekend van z’n werk voor de Noord-Nederlandse Innovatie Monitor. Tijdens Trendship laat ‘ie z’n verrassende oog schijnen op het innovatieklimaat en zet hij hiermee de inhoud van de show én zaal op scherp.