30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets
mr. chadd

2019 / “Het huidige schoolsysteem is achterhaald.” – Jan, van Mr. Chadd

In 2014 is Jan met Mr. Chadd gestart. Een online dienst waar leerlingen binnen tien seconden antwoord krijgen op vragen over hun leerstof. Het is de succesformule van Mr. Chadd. De startup uit Groningen had binnen korte tijd meer dan honderdduizend leden. Nu wordt de dienst alleen in Nederland aangeboden, maar Engeland zal de eerstvolgende stap zijn.

 

We vragen Jan van Mr. Chadd wat zijn drijfveer is, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en wat hij nodig heeft om te groeien. Ook heeft hij tips voor bezoekers van Trendship.

Frustratie als drijfveer

Mijn drijfveer komt voort uit frustratie. Ik vind namelijk dat het huidige schoolsysteem achterhaald is. Zeg nou eerlijk, waar heb je meer aan? Dat je de stelling van Pythagoras leert of dat je leert keuzes maken en de gevolgen daarvan te overzien. Waarom tijd verdoen aan het leren van informatie die je online paraat hebt. Op school moet je leren waar je gelukkig van wordt en wat je leuk vindt. Dat houd je namelijk vol. Door Mr. Chadd willen wij het huidige schoolsysteem hervormen en ruimte creëren voor  leraren die veranderingen door willen voeren die nodig zijn voor het onderwijs van de toekomst. Dat is mijn missie, daar word ik elke dag weer blij van.

Op school moet je leren waar je gelukkig van wordt en wat je leuk vindt.

Ondernemers inspireren mij!

Succesverhalen, daar kijk ik naar. Ook kijk ik altijd naar de strategie van andere bedrijven. Waarom maken ze bepaalde keuzes en wat is de impact van deze keuzes. Nog belangrijker: hoe pas ik dit toe in mijn eigen organisatie? Een positieve mindset vind ik ook heel belangrijk. Ik luister daarom graag naar personen als Tony Robbins. Hij laat geen negatieve invloeden toe in zijn leven. Dat inspireert mij enorm!

Play video

Tip voor jou als student of young professional

Eigenlijk moet je tussen je twintigste en zesentwintigste alles doen wat er in je opkomt. Start die onderneming. Neem nu risico. Ga op je bek. Sluit die lening af. Doe gewoon waar jij je je goed bij voelt. Je bent nu nog gewend om op een houtje te bijten. En als het fout gaat, helemaal niet erg. Dan ga je in het ergste geval toch weer bij je ouders wonen en start je opnieuw. Je hebt nu nog geen hypotheek en waarschijnlijk nog geen gezin. Dus wat houdt je tegen?

Tip voor jou als grown professional of beleidsmaker

Kom uit je comfortzone! Kom uit het patroon waarin je risico’s mijdt. En maak niet altijd beslissingen alleen om je huidige businessmodel te beschermen.

Inspirerend verhaal? Kom dan naar Trendship 2019 en laat je inspireren door andere verhalen zoals van Mr. Chadd.