30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / Skype-creator op Trendship 2018: Jonas Kjellberg

Jonas Kjellberg is een serial entrepreneur, auteur en begenadigd tech startup investor uit Zweden. Hij was medeverantwoordelijk voor Skype, Zalando en HelloFresh. Op donderdag 18 oktober is Kjellberg één van de headliners van Trendship 2018. Kjellberg vertelt hoe hij innovatieve brands succesvol maakt en hoe je een winnende salescultuur binnen je organisatie creëert.

 

Jonas Kjellberg z’n track record puilt uit. Hij verkocht zijn Player.io aan Yahoo, bracht als bestuursvoorzitter iCloud naar Apple, en was founder en CEO van Campuz Mobile (later overgenomen door Vodafone). Als hoofd van de online tak van Investment AB Kinnevik stond Kjellberg mede aan de wieg van Zalando en HelloFresh. Als hij niet ergens een bedrijf opricht, leidt of adviseert geeft Kjellberg les aan de Stockholm School of Economics. In 2014 bracht hij ‘Gear Up’ uit, een raamwerk voor iedereen die vanaf nul een onderneming wil opbouwen of juist een bestaande toko wil laten groeien. Samen met Lena Ramfelt en Tom Kosnik, beide docenten aan de Stanford University. introduceerde hij een wetenschappelijk onderbouwd 9-stappenmodel waarmee je de basis legt voor je eigen succesvolle onderneming.

Skype

Kjellberg was als co-creator en management director van Skype onderdeel van één ’s werelds grootste online succesverhalen. Mede door zijn toedoen ontwrichtte Skype de wereld van telecommunicatie compleet. In 2013 kwam het bedrijf in handen van Microsoft en ontwikkelt het zich sindsdien meer en meer als een communicatieplatform voor de zakelijke markt, bijvoorbeeld met Skype for Business.

“My life is all about changing the game”

Kjellberg heeft altijd interesse, is vooral continu op zoek naar nieuwe manieren om de regels van het spel te veranderen. Wat Skype met de telecommunicatie deed en Apple met mobiele telefonie, verwacht Kjellberg dat blockchain zal gaan doen met de bankierswereld.

Op donderdag 18 oktober was ‘ie één van de headliners van het Main event van Trendship 2018.