30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / De man die de toekomst vormgeeft: Magnus Lindkvist

Hij wordt omschreven als het beste exportproduct uit Zweden sinds ABBA en de Zweedse gehaktballetjes: trendspotter, futuroloog en auteur Magnus Lindkvist. Hij schreef vier boeken, waarvan ‘Everything We Know is Wrong’ de top van de lijsten bereikte, en maakte de laatste jaren naam als één van ’s werelds populairste sprekers. Op 18 oktober komt Magnus Lindkvist naar Trendship 2018. Hij trakteert je tijdens het Main event van Trendship op show, op politiek incorrecte humor, maar vooral op een compleet nieuwe toekomstvisie.

Magnus Lindkvist is geboren in Stockholm en heeft zowel een diploma aan de Stockholm School of Economics als aan de UCLA School of Film, Television and Theatre op zak. Op dit moment woont Lindkvist in Zürich, maar het is toch vooral het vliegtuig dat Magnus tot z’n tweede thuis mag rekenen. Wereldwijd wordt hij gezien als ‘the man’ als het gaat om de toekomst van onze samenleving en business. Deze titel maakt dat hij op uitnodiging van onder meer als Coca-Cola, McDonald’s, MTV en Goldman Sachs als spreker de hele wereld over reist.

Hoewel hij op alle uithoeken van de wereld spreekt, vergeet hij zijn afkomst niet. Integendeel, aan de Stockholm School of Entrepreneurship zette Magnus ’s werelds eerste academische leergang ‘Trendspotting and Future Thinking’ op. In 2009 won Lindkvist de Zweedse award voor ‘Business speaker of the year’.

“He is fiercely intelligent, wonderfully curious, hilariously funny and amazingly insightful. A truly wonderful and inspiring speaker!”

- Eurovision

Trendspotter

Als het gaat over future-thinking heeft Lindkvist slecht nieuws: we zijn d’r niet zo goed in. Sterker nog, we falen constant. Lindkvist stelt dat we vaak een totaal verkeerd beeld hebben van de huidige situatie. Dat is één van de grootste tekortkomingen voor future-thinking. Lindkvist pleit voor het belang van kleine ideeën in een wereld van grote verhalen. Een klein idee dat vaak bij de start als gek wordt bestempeld, onrealistisch lijkt, voordat het zich ontpopt tot een goed (business)plan. Zijn boek ‘Minifesto’ laat zien hoe de wereld verandert wanneer één enkel persoon iets nieuws doet. Zo simpel, zo klein, maar uiteindelijk – volgens Lindkvist – zijn dát de ideeën die het verschil gaan maken.

Trendship 2018

Magnus Lindkvist is één van de headliners van het Main event van Trendship 2018.