30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / MG Energy Systems wint Gamechangers Innovation Award

“Het is knap om te zien hoe een bedrijf vanuit een eigen solide basis, met een mentaliteit van één-stap-tegelijk, steeds groter groeit”, aldus juryvoorzitter Anna van Nunen, directeur en medeoprichter van Innofest. Zij reikte de Gamechangers Innovation Award, tot dit jaar bekend als de Noordelijke Innovatie Award, uit aan Gerard van der Schaar van MG Energy Systems uit Leeuwarden. De uitreiking vond plaats tijdens Trendship, waar MG Energy Systems het won van medegenomineerden Mastiline en Hydraloop.

 

Blik op duurzame wereld

MG Energy Systems heeft als doel om de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame bronnen te versnellen met oplossingen voor opslag van groene energie. De jury van de Innovation Award roemt dat MG Energy Systems als bescheiden Fries bedrijf nu al kan concurreren met de grote spelers. Er zijn meer mooie woorden van de jury. Zo vertelt Anna: “De jury is niet alleen onder de indruk van hoe snel en wendbaar het team van MG Energy Systems innoveert, maar ook hoeveel plezier er is om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen”.

 

Revolutionaire productlancering

De Gamechangers Innovation Award moedigt noordelijke ondernemers aan die het verschil maken. Wethouder Paul de Rook, die de prijs uitreikte, vertelt: “Innovatief ondernemerschap is nodig om als bedrijf voorbereid te zijn op de toekomst. Innovatieve en duurzame bedrijven presteren niet voor niets aantoonbaar beter.” Na tien jaar innoveren, lanceert MG Energy Systems binnenkort een nieuw product, dat – zonder de inhoud te verklappen – revolutionair is in zijn soort. Met deze productlancering komt MG Energy Systems in een internationaal onderscheidende positie in een markt die groeiende is en een belangrijke schakel is in de energietransitie. De marktpotentie, daarmee ook de ambitie, van MG Energy Systems is gigantisch. Het Friese bedrijf wil de komende jaren uitgroeien tot de grootste batterijfabriek van Noord-Europa.

 

Gamechangers Innovation Award

De organisatie van de Innovation Award is in handen van SNN en NDC mediagroep. Naast deze bedrijven hebben de volgende bedrijven en instellingen hun naam aan de prijs verbonden: Economic Board Noord-Nederland, Gemeente Assen, Gemeente Emmen, Gemeente Groningen, Gemeente Leeuwarden, Hanzehogeschool, NOM, Provincie Drenthe, Provincie Fryslân, Provincie Groningen en RUG/Northern Knowledge.