30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets
kopjek

2019 / ”Goede ideeën ontstaan door dingen die niet kunnen.” – Pascal, van KopjeK

KopjeK (KusopjeKut, een naam die – niet geheel onbegrijpelijk – word afgekort) is een evenementenorganisatie in Groningen. Op de gekste plekken in de stad organiseren ze technofeesten, waarvan de locatie tot op het laatste moment geheim blijft. De feesten werden in korte tijd berucht onder jonge Groningers wat resulteerde in altijd uitverkochte edities. Inmiddels bestaat de organisatie meer dan tien jaar en loopt het nog steeds als een trein.

 

We vragen Pascal van KopjeK wat zijn drijfveer is, waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en wat hij nodig heeft om te groeien. Ook heeft hij tips voor bezoekers van Trendship.

Zoek de grens op en breek de regels

Tien jaar geleden ben ik naar de gemeente gestapt en heb gezegd: “Ik ga een feestje geven in de stad op een niet-standaardlocatie.” De gemeente had daar destijds geen beleid op en keek me een beetje vreemd aan. Ik heb ze gezegd: “Ik ga het doen dus kom maar met een antwoord!” De gemeente moest wel en kwam met een beleid. Goede ideeën ontstaan door dingen die in eerste instantie niet lijken te kunnen.

Goede ideeën ontstaan door dingen die in eerste instantie niet lijken te kunnen.

Doe wat je leuk vindt

Het zit in mijn natuur om dingen te doen die ik leuk vind. Waarom zou je je energie verspillen aan iets wat niet tof is? Na een lezing over ExPornstarfeesten raakte ik geïnspireerd en dacht dit wil ik ook! Dus zijn we KopjeK gestart uit liefde voor de techno. Mijn passie voor muziek heb ik kunnen omzetten naar mijn business.

Inspiratiebron

Techno is mijn inspiratiebron. Als ik een nummer hoor, zie ik het evenement voor me: in een bos, onder een viaduct of in een verlaten fabriekshal. Voor mij zijn er dan geen grenzen, overal kun je een feestje geven toch?

Drijfveer

Mijn doel is om elke keer weer een feest te organiseren waar mensen blij van worden. We geven altijd meer en doen een stapje harder. Mijn voormalig compagnon Gerard riep altijd: “Je moet moeite doen.” Hij is een grote inspiratiebron voor mij. Vorig jaar overleed hij op 36-jarige leeftijd. Veel te vroeg en heel verdrietig. Maar we nemen zijn positieve vibe en gedachtegoed mee in alle feesten die we organiseren.

Play video

Tip voor jou als student of young professional

Laat je niet vertellen wat je wel of niet kunt. Sta open voor andermans mening en haal daar dingen uit waar je wat mee kunt. Probeer het gewoon en ga vooral op je bek. Daar leer je van. En doe alsjeblieft iets waar je blij van wordt.

Tip voor jou als grown professional of beleidsmaker

Neem de jongerengeneratie serieus en sta open voor hun suggesties. Zij hebben een andere kijk op de zaak. Zij zijn de toekomst, daar kun en moet je niet omheen willen.

Inspirerend verhaal? Kom dan naar Trendship 2019 en laat je inspireren door andere verhalen zoals van KopjeK.