30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets Programma

Playground mixt jong talent met beleving en tech

Zeg ’s eerlijk: wanneer heb jij voor het laatst écht gespeeld? Spelen is het smeerolie voor je brein én is goed voor je creativiteit. Het is dan ook niet voor niets dat Trendship de Playground opent. De Playground is een ruimte in het zeefgebouw van het Suikerunieterrein waar je wordt uitgenodigd om te spelen, te proberen, te ontmoeten, te ervaren en te leren. Het is niet alleen een broedplaats van nieuwe ideeën, maar óok van jong talent. De Playground zoekt namelijk de samenwerking met IMAI van NHL Stenden en de drie Noordelijke Digitale werkplaatsen.

POP-UP A.I.-EXPERIENCE CENTER

Eén van de bijzondere onderdelen van de Playground is het pop-up A.I. Experience-Center. Het is een initiatief van IMAI (I’M A.I.). NHL Stenden heeft ermee een instrument in handen om ondernemend Noord-Nederland, en dus de bezoeker van Trendship, mee te nemen in de A.I.-vaart der volkeren. Je ervaart dat A.I. meer is dan een modewoord. IMAI wil de mensen helpen begrijpen wat het is en wat je ermee kunt.

STUDENTEN OPTIMALISEREN JOUW BEDRIJF

Het mag de Noordelijke Digitale Werkplaatsen op de Playground tot één van haar buren rekenen. En dat is meteen een bijzondere. De drie Noordelijke Digitale Werkplaatsen bundelen namelijk hun krachten. We hebben het over Werkplaats Online Ondernemen, Digitale Werkplaats Fryslân en DigiLink Drenthe. Studenten en medewerkers staan klaar om bedrijven te ondersteunen op het gebied van online marketing, IT en cybersecurity.

Wat je krijgt is:

– Directe hulp: Laat studenten de website en social mediaposts van jouw bedrijf checken op praktische tips, optimaliseer je LinkedIn-pagina en ontvang een grondige cybersecurity check.
– Unieke aanmeldkansen: Schrijf je in voor trajecten waar studenten van Hanze, Noorderpoort en RUG je kosteloos helpen om jouw digitale doelen te realiseren.

MEER SPEELPLEZIER

De Gemeente Groningen duikt op de Playground in de transities van deze tijd en de NOM neemt je mee door het verleden, het heden en de toekomst. Innovatiehub Oost-Groningen laat je letterlijk en figuurlijk proeven van haar innovaties en mis ook vooral de pop-up stores van het UCMG, Arcadis, Rabobank en VNO-NCW MKB Noord niet als je de Playground van Trendship gaat beleven.

De Playground is tijdens Trendship tussen 10.15 en 18.00 uur geopend. Je ontdekt de Playground op de begane grond van het Zeefgebouw op het Suikerunieterrein.