30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

/ Cyber&Privacy

Edwin van Andel

DAY 2

Edwin van Andel begon met hacken op zijn 13e. Hoewel hij nu CEO is van hackersbedrijf Zerocopter, is zijn band met de hacker community nog steeds de belangrijkste drijfveer in zijn leven. Zijn droom om de briljante geesten van alle hackers die hij kent samen te zetten in 1 ruimte en alles te hacken wat er maar binnengebracht wordt, is iets waar hij steeds dichterbij komt.

Tijdens zijn jeugdjaren was geen apparaat veilig voor Edwin en zijn pubertijd werd door het ontdekken van computers, modems en de hack-tic door zijn naasten omschreven als een “zeer desastreuze periode”. Uiteindelijk kwam ‘ie in dienst bij een grote IT distributeur, waar hij al snel uitgroeide tot senior consultant.

Zerocopter

In 2003 startte Edwin samen met een collega het bedrijf Yafsec, met als doel het ondersteunen van bedrijven en dealers in de IT en security wirwar. Sinds 2016 werkt hij voor Insite Security en Zerocopter, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het verder uitbouwen van het “continuous security” platform. In 2017 groeide ‘ie door naar de functie van CEO van Zerocopter.

Jonge hackers

Edwin werd verkozen tot winnaar van de Lightning talks op Brucon 2013 en is organisator van het alternatieve NCSC-congres -“omdat er geen hackers uitgenodigd werden”- #ALT-S. Daarnaast is hij samen de ‘Guild of de Grumpy Old Hackers’ actief in het begeleiden en op het goede pad leiden van jonge hackers om zo zijn uiteindelijke doel -een veilige samenleving door een veiliger internet- te creëren.

Ontdek Edwin

Trendship DAY 2: 20 oktober, Leeuwarden