30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

/ Entrepreneurship

Iwan Göbel

DAY 1

In 2005 werd Iwan Göbel gekozen tot ‘100% beste ondernemer van Nederland’. Hij verdiende deze titel met zijn Burton Car Company. Wat begon als een passie voor autodesign en techniek is uitgegroeid tot de grootste sportwagenfabriek van Nederland. In 1993 onder de naam Duck Hunt en vanaf 2000 onder de naam Burton Car Company begonnen Iwan Göbel en zijn broer Dimitri als kleine jongens een bedrijfje dat lelijke eendjes transformeerde tot pick-ups en lomaxen.

Al vanaf de start kende het bedrijf van de broertjes een vliegende start. Binnen afzienbare tijd verkochten ze honderden Lomaxen en Pick-ups. Inmiddels is de Burton Car Company uitgegroeid tot de grootste sportwagenfabriek van Nederland en één van de succesvolste 2CV shops van de wereld. Het bedrijf opereert in meer dan twintig landen. In 2010 werd de ‘Burton Electric’ door Burton Car Company geïntroduceerd. Deze volledig elektrisch aangedreven sportwagen bezit een 25kW motor en weegt slechts 500 kilo. Hiermee is de Electric één van de meest duurzame sportwagens ter wereld.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is hoe dan ook ook een onderwerp waar Iwan zich mee bezighoudt. In 2008 schreef hij samen met Sarah Monkau ‘Ecowinst voor woningen’, waar hij 10.000 exemplaren van verkocht. In het boek wordt besproken hoe het besparen van energie niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook financieel aantrekkelijk. Tijdens dag 1 van Trendship zoomt hij, op uitnodiging van Trendship en de NOM, in op dezelfde thema’s, én meer. Onderwerpen als ondernemerschap, circulaire economie, innovatie en zijn jongensdroom staan centraal.

Ontdek Iwan

Trendship DAY 1: 19 oktober, DOT Groningen