30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

/ Climate

Jeannette den Boer & Stefan Coppers

DAY 1

Jeannette den Boer en Stefan Coppers gaven hun baan op, trokken de wereld in en maakten daar een documentaire van genaamd “Waterlanders”. In deze serie nemen Jeannette en Stefan de kijker mee tijdens hun wereldreis en laten zij zien hoe klimaatverandering het dagelijks leven op aarde nu al ontregelt.

Stefan

“Water” is de rode draad in het leven van televisiemaker Stefan. Als klein jongetje groeide hij op met bootjes. Na zijn studie Journalistiek ging hij aan de slag als regisseur bij AVROTROS en verdween aanvankelijk zijn grote zeildroom langzaam uit beeld. Diezelfde droom keerde in alle hevigheid terug toen bij het Nederlandse Team Brunel een bijzondere plek vrijkwam als On board reporter. Uiteindelijk voltooide Stefan de gehele race, maakte hij hierover een documentaire en schreef hij een boek.

Jeannette

Bij Jeannette zat de drang om de wereld te verbeteren er al vroeg in. Aanvankelijk droomde ze van een carrière in de advocatuur, uiteindelijk bleek haar passie voor duurzame vraagstukken groter. Ze ging aan de slag bij de RAI waar ze werkte aan de ontwikkeling van een nieuwe tuinbouwbeurs met water-, voedsel- en energievraagstukken als centrale thema’s.

Waterproblemen

Het dagelijkse samenwerken met waterexperts deed Jeannette inzien dat waterproblemen een steeds groter worden deze eeuw. Het is een verhaal dat de consument maar zelden op een toegankelijke manier bereikt. Ze smeedde een plan om dit te bewerkstelligen, betrok Stefan hierbij en gingen samen op pad. Zo reisden ze van Groenland naar Kenya en van India tot aan Kiribati om de succesvolle docuserie – met gemiddeld een miljoen kijkers – te maken. Een nieuwe documentaire en vervolgserie is in de maak. Op maandag 19 oktober staat het koppel eerst. op uitnodiging van de Climate Adaptation Week, op Trendship.

Ontdek Jeannette en Stefan

Trendship DAY 1: 19 oktober, Stadslab Groningen