30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

/

Özcan Akyol

DAY 1&2

Özcan Akyol, kortweg ‘Eus’, is succesvol schrijver, columnist en presentator. Via de Mavo, een studio Journalistiek aan Windesheim in Zwolle belandde hij op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Al in het tweede jaar kreeg Eus een contract bij zijn huidige uitgeverij. Hij gaf de brui aan zijn studie en startte zijn succesvolle carrière. Naast zijn literaire werk is Eus vaste columnist bij onder meer het AD, de Stentor en Helden, en schrijft hij van tijd tot tijd voor literair voetbalblad Hard gras.

In oktober 2020 verscheen zijn debuut Eus, een semi-autobiografische roman die meteen na publicatie het nieuws haalde. Het boek werd direct een succes. In een week tijd verkocht de uitgever meer dan 10.000 exemplaren, werden de film- en theaterrechten overgenomen door externe partijen en mocht hij in diverse programma’s aanschuiven voor zijn visie op de actualiteit. Inmiddels zijn er meer dan 75.000 exemplaren van de roman verkocht, werd ook zijn tweede boek Turis (inmiddels: Toerist) een bestseller en vestigde hij hiermee definitief zijn naam in de Nederlandse literatuur.

Presentatie

Zijn werk als schrijver deed Eus meer en meer op televisie en radio belanden. Dit beviel goed. In 2017 maakte hij een docuserie ‘De neven van Eus’, twee jaar later blaast Eus het programma Sterren op het Doek nieuw leven in en in hetzelfde jaar startte hij met de presentatie van het gloednieuwe programma ‘De Geknipte Gast’. Op NPO Radio 1 ontvangt hij iedere zaterdagavond voor zijn programma ‘Onze man in Deventer’ een prominent figuur uit de kunst, cultuur, sport of politiek in zijn eigen woonkamer. Ook als podcast is het programma een succes.

Trendship

Tijdens Trendship deelt Özcan, samen met Sander Schimmelpenninck, zijn visie op het hoofdthema Building Tomorrow. Samen laten de heren al converserend alle subthema’s van Trendship dit jaar de revue passeren en trappen hiermee op beide dagen Trendship 2020 af.