30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

/

Sander Schimmelpenninck

DAY 1&2

Sander Schimmelpenninck groeide op in Twente, woont nu in Amsterdam en vertrekt binnenkort naar Zweden. Hij werd bekend bij het grote publiek toen ‘ie in november 2016 werd benoemd tot hoofdredacteur van Quote, schrijft columns voor de Volkskrant, presenteerde de talkshow Op1, is opiniemaker en lanceerde in 2019 met beste maat Jaap Reesema zijn populaire Zelfspodcast.

Sander studeerde rechten in Rotterdam en Milaan. Na het afronden van zijn begon Sander met frisse tegenzin als advocaat op de Zuidas. Een tijd die hij zelf omschrijft als ‘verschrikkelijk’. ,,Persoonlijkheid en creativiteit werd niet gewaardeerd.” Eenmaal gestopt, startte hij met Jaap een restaurant in Amsterdam om vervolgens in 2013 bij Quote op de stoep te staan. Gestart als journalist werd Sander binnen drie jaar hoofdredacteur. Recent kondigde hij aan na zeven jaar Quote om te gaan stoppen en zich meer te gaan focussen op twee dingen die het liefst doet: ondernemen en schrijven.

Opinie

Als opiniemaker laveert Sander tussen de klassieke linksrechte tegenstelling. Zo vindt hij het huidige kapitalisme disfunctioneel met een groter gat tussen rijk en arm als gevolg. Werken zou weer een manier van volksverheffing moeten worden; nu loont het echter vooral om geld te laten werken. Daar staat tegenover dat hij aan politieke correctheid een broertje dood heeft; ,,het slachtofferdenken van veel mensen is weinig productief. Eigen verantwoordelijkheid blijft uitgangspunt voor een beter bestaan. Lang leve de selfmade (wo)men!”, aldus Sander.

Trendship

Tijdens Trendship deelt Sander, samen met Özcan Akyol, zijn visie op het hoofdthema Building Tomorrow. Samen laten de heren al converserend alle subthema’s van Trendship dit jaar de revue passeren en trappen hiermee op beide dagen Trendship 2020 af.