30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2018 / Trendship 2018 presenteert ambitieus programma

Trendship staat op donderdag 18 oktober niet voor 1 event, maar het brengt 4 business producties naar MartiniPlaza Groningen. Trendship is hiermee niet alleen een programma over innovatie, het innoveert zelf ook. Talenten, vernieuwers, studenten, gamechangers, winnaars, makers, finalisten, ondernemers, marketeers, creators en leidinggevenden: zij zijn erbij tijdens Trendship 2018.

 

Trendship is volwassen geworden in Heerenveen, vorig jaar verhuisd naar Groningen en nu maakt het evenement zich op voor haar 7e productie. Innovatie staat centraal tijdens alle events op 18 oktober. Het Main event presenteert een internationale line-up met onder meer Skype’s co-creator Jonas Kjellberg, social researcher Claire Madden en trendspotter Magnus Lindkvist. De zaal zit ramvol met 1.500 beslissers en vernieuwers uit de top van het zakenleven. Voordat het middagprogramma start is de ochtend gereserveerd voor studenten en ondernemers tijdens Talent en Academy.

Trendship Talent

Het is misschien wel de Trendshipproductie met de meeste potentie: Trendship Talent. Het ochtendevenement brengt ruim 1.000 studenten uit het Noordelijke onderwijs samen. Het zijn de gamechangers, CEO’s en creators van de toekomst. Trendship Talent zoomt in op 2 centrale topics: social influence en ondernemerschap. Op de bijbehorende line-up prijken influencer manager Omar Kbiri, programmamaker Gwen van Poorten, Tim van der Wiel en Steven Uitentuis, topmannen van respectievelijk GoSpooky en Swapfiets. Beide startups gingen in nog geen twee jaar tijd naar een miljoenenomzet. Hoe ze dat realiseren, vertellen ze tijdens Trendship Talent.

Trendship Academy

Tegelijk met Trendship Talent is in de ochtend het theaterpodium gereserveerd voor ondernemers uit het mkb. Trendship Academy is de nieuwe masterclass gericht op retail en horeca. Het podium wordt gedeeld door culinair ondernemer Ron Blaauw, CEO van Marktplaats Olivier van Duijn, innovatieaanjager Joel Darius en marketingstrateeg Igor Beuker. Trendship Academy biedt ondernemersinspiratie over branding, e-commerce, werkgeluk, smaakbeleving en de customer journey.

Trendship Awardshow

Het slotstuk van Trendship is in handen van de uitreiking van de Jonge Ondernemersprijs en Noordelijke Innovatie Award. Partners van Trendship, genomineerden, zakenvrienden en voormalig winnaars schuiven samen aan tafel. Alles staat in de avond in het teken van ondernemerschap, in het bijzonder jong ondernemerschap. De grote vraag van de avond is: wie pakt de prijs voor jonge ondernemer van het jaar?

Playground

Alle producties van Trendship komen samen op de Playground, een ‘speelvloer’ met zo’n 40 (tech) innovaties. Bezoekers spotten er onder meer de iFly electric, het eerste elektrische vliegtuig in Nederland, de BMW i3, een VR drumgame, zorgrobots en nog veel, heel veel meer. De nieuwe inspiratiedomes van KPN, Deloitte en ING zorgen op de Playground voor extra verdieping.