30 MEI 2024
Suikerunieterrein GRONINGEN
Tickets

2019 / NHL Stenden en Friese Poort Leeuwarden winnen Student Award

Een keiharde battle tussen onderwijsinstellingen in Noord-Nederland heeft één absolute winnaar opgeleverd. Juryvoorzitter Xandra Groenewold reikte de Gamechangers Innovation Award, tot dit jaar bekend als de Battle of the Schools, uit aan NHL Stenden. De uitreiking vond plaats tijdens Trendship, waar NHL Stenden het won van medegenomineerden Noorderpoort en Friese Poort Leeuwarden. Friese Poort werd wel door de jury beloond met de Technische Prijs.

48-uurs hackathon: clash tussen onderwijs

De uitreiking tijdens Trendship werd voorafgegaan aan een 48-uurs hackathon waar acht onderwijsteams aan deelnamen. Alle teams hebben een ICT en/of multimedia-achtergrond. Ieder team kreeg voor de hackathon een eigen opdrachtgever. De drie beste teams, bepaald door een jury, gingen door naar de finaleronde, waar ze de ultieme uitdaging aangingen: een pitch voor 2.750 paar ogen. Oftewel: een volgepakt MartiniPlaza. NHL Stenden won glansrijk. Ze pakten de jurystemmen een dag eerder, en tijdens Trendship de stemmen van het publiek. Ter plekke stemde 53% van de zaal op de pitch van NHL Stenden.

Buffel

NHL Stenden kreeg van hun opdrachtgever Rabobank de uitdaging om jongeren bewust te maken van schulden en daarmee te leren omgaan. Zij kwamen 48 uur later met Buffel, een app die het leuk maakt om te sparen en jongeren inzicht geeft in hun financiële huishouding. Buffelen voor een nieuwe scooter? Buffelen voor nieuwe sneakers? Met Buffel kan het.

Gamechangers Student Award

De Gamechangers Student Award 2019 is een clash geweest tussen Noorderpoort, NHL Stenden (winnaar Hoofdprijs) en Friese Poort Leeuwarden (winnaar Technische Prijs). Zij streden tegen Noorderpoort, Friese Poort Sneek, Alfa-college, Drenthe College, Friesland College en de Hanzehogeschool. De partners van de Student Award zijn de Rabobank, Devhouse Spindle, Buro Bries, de Provincie Groningen, Bedrijvenvereniging Zuidoost, Atos, MartiniPlaza en Forum Groningen.